Výlet do Českého ráje - Rovensko - 29.4.2010

Ve čtvrtek 29. dubna jsme vyjeli na výlet do Českého ráje. Do vlaku nás nastoupilo čtrnáct. Počasí nám přálo, byl skoro letní, prosluněný den. Vystoupili jsme v Borku a po trochu nepříjemném prvním úseku po silnici nás již čekala příroda. Les, krásná přírodní rezervace Borecké skály. Vystoupali jsme nad ně a našli krásnou louku na svačinu - výhledy přímo ukázkové. Z jedné strany les a skály, pod skálami ohrada s dvěma krásnými koňmi. Odtud jsme stále trochu stoupali lesními cestami, z několika krásných vyhlídek, z nichž byla nejhezčí ta pojmenovaná po básníku Čechovi, obdivovali panorama Trosek a také fotili. Nejvíce Luba a Jaruška.

Před Rovenskem nám David ukázal, kam jezdil často na dovolenou - chatu, která vyhořela a snad se opravuje. Když tam už malovali...

Ještě pár krásných chaloupek - a už jsme v Rovensku. Nejdříve jsme se šli podívat ke zvonici s obrácenými zvony a ke kostelu. Chvíli jsme si říkali, jak mohou zvonit, když jsou obrácené? Bohužel sezonu tu měli až od 30.května, takže jsme je nemohli vidět.

Krásné místo s lavičkami jsme využili k odpočinku. Teď to ale chtělo koupit nějaké ty pohledy a někam na kávičku či kofolu. Několik restaurací otevíralo až později odpoledne, ale na náměstí u radnice bylo otevřeno, dokonce tam bylo pěkné posezení venku. Pohledy na poště, takže spokojenost.

Cesta zpět utekla, jen z Turnova cestovalo hodně lidí. Tomu se však nemůžeme divit, komu by se nechtělo využít tak krásného dne?

 

 


Naším zřizovatelem je

LK Logotype BLACK 

LK PO BLACK

 

Naše sociální služby jsou finančně podporovány z rozpočtu

Libereckého kraje 

Podpořeno z fondu solidarity EU - náprava povodňových škod,
srpen a září 2010 předmět:
Oprava elektroinstalace a čističky odpadních vod.

Transformace DOZP je podpořena z projektu
č. CZ.1.04/3.1.03/87.00022